האפשרות לאכול ללא גלוטן היא כבר לא "עוד" טרנד, עבור עשרות אלפים בישראל זו דרך חיים. נכון שרבים נמנעים מדגנים וסוכר בשם הבריאות, אבל אומרים שאחד מעשר גם רגיש ממש או חולה בצליאק, שזה המון. התחליפים שנמכרים היום בחנויות מאפשרים לנו להכין הכל ללא גלוטן. עדיין קיימים הבדלים במרקם ובוודאי שבטעם, אבל זה לא מעיד על האיכות שמשתפרת על הזמן. סדנת אפייה ללא גלוטן מיועדת גם למי ששומרים מטעמי בריאות וגם למי ששומרים מטעמי דיאטה.
סדנאות אפייה ללא גלוטן – מה לומדים להכין בהן?
סדנאות אפייה ללא גלוטן בה אנו מכינים הכל מהכל – בצק פריך, בצק רבוך, שמרים – רק תגידו. גם בצק עלים איכותי וטעים אפשר להכין ללא גלוטן!
תחליפי הקמחים שאפשר למצוא היום בכל סופרמרקט עבור אפיה ללא גלוטן מבוססים ברובם על עמילנים אמנם, אבל אפשר למצוא גם קמחים על בסיס אורז, אפונה, טפיוקה, עדשים והלהיט החדש יחסית– טף באמצעותם אפשר להכין מאפים מתוקים ומלוחים, מפשטידות ועד אקלרים.
סדנת אפייה ללא גלוטן של לייזה תובל
סדנת אפייה ללא גלוטן היא סדנה מעשית: הלימוד נעשה בקבוצות קטנות ומבוסס על יחס אישי. אינני מציעה מתכונים רשומים. כל אחד כותב לעצמו את התהליך כדי שיבין ויעקוב אחרי המהלכים בצורה הברורה לו ביותר גם בבית. המשתתפים צוברים ידע וטיפים באפייה ללא גלוטן, איתם יחזרו למטבח הפרטי ואותו יוכלו ליישם באפייה ובישול של מגוון מאכלים אחרים.
הכלים המעשיים שאני מציעה בסדנת אפיה ללא גלוטן ילוו אתכם גם בקניות שתלמדו לעשות, נכונות לסוג האפייה, ערבוב קמחים והתוספים שישדרגו כל עוגה בין אם במרקם ובין אם במראה, ויפתיעו את כל מי שיטעם מהם.
כמי שמתמחה בעוגות ובעוגיות מרהיבות אני שמה דגש על הנראות: בסדנאות האפייה ללא גלוטן שאני מציעה, לא תאמינו עם אילו תוצרים תצליחו לצאת מהסדנה, שהם הרבה יותר מעוד "פיתרון לבעיית הללא גלוטן".
לחמים, עוגות ועוגיות, שמרים והתפחות, את כל הטוב הזה ונוספים תקבלו בסדנאות אפייה ללא גלוטן שלי, שף–קונדיטורית לייזה תובל, סדנאות ייחודיות בטעמים ובצבעים, במתכונים שאני מתמחה בהם שנים ארוכות ומתכונים שאני מתנסה ומחדשת בהם.
קראו גם על: