Skip to main content
מאמרים

דברים מתוקים שניתן להכין עם חלבונים

ביצים הם מצרך בסיס שלכל אחד מאיתנו יש במקרר. אז אם יש לכם כמה תבניות אקסטרה, או אם קפצו אליכם אורחים בהפתעה יש המון דברים מתוקים שניתן להכין עם חלבונים.

חלבון – ערך תזונתי

ב-100 גם חלבון יש בסך הכל 52 קלוריות, 10.9 גרם חלבון ו-0.73 פחמימות. מי שמכיל את הכולסטרול הוא בכלל החלמון, כך שבחלבון עצמו אין בכלל כולסטרול ויש המון סוגים של ויטמינים, מינרלים כמו למשל ויטמינים מקבוצת B, סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן  וחומצות אמינו חיוניות. למידע נוסף על סדנאות האפייה שלי.

מהם היתרונות של חלבונים?

כידוע, ספורטאים ומפתחי גוף רבים צורכים סוגים שונים של אבקות חלבון, גיינרים ושאר מוצרי בריאות המכילים כמות גבוהה של חלבונים. חלבונים בונים את התאים שלנו, מחדשים את התאים והרקמות, חשובים לבריאות השיער, העור ומשמשים לעוד מגוון של תהליכים פיזיולוגיים בגופנו. בנוסף, יש חלבונים שמתפקדים בתור נוגדנים במערכת החיסון שלנו והם שומרים על גוף האדם. צריכה של אבקת חלבון כחלק מתכנית אימונים מסודרת תורמת להשלמת הערך התזונתי ומסייעת לתהליך בניית מסת השריר הרזה. בנוסף, ניתן לצרוך כמות גבוהה של חלבון ממוצרי חלב וגבינה, מוצרי סויה למיניהם, מזונות סופר פוד כמו למשל אצת הספירולינה, זרעי צ’יה, תותי גוג’י ברי וכמובן מביצים, בשר, עופות, הודו ועוד…

אז מה אפשר להכין מחלבונים?

רשת האינטרנט והרשת החברתית יוטיוב מוצפת באינספור מתכונים שניתן להכין מחלבונים חלקם עם וחלקם ללא סוכר. אז המתכון המוכר והידוע מבוסס על מרנג ממנו אפשר להכין נשיקות שגם אתם וגם הילדים בטוח אוהבים.

אם רוצים קצת לגוון ניתן להנות בעיקר עכשיו שמתחיל קצת להתחמם מסמיפרדו קר ולשלב בו כל מיני תוספות מגניבות כמו שוקולד או שוקולד לבן, פרג, פירות מסוגים שונים ועוד… מאפינס או עוגיות חלבונים בתוספת שקדים או אגוזים יתאימו לכל הפסקת קפה או תה… גם כאן אפשר לשלב כל מיני תוספות כמו צימוקים, תותי גוג’י ברי, פצפוצי אורז ועוד… אפילו שייק חלבון יכול להחליף ארוחת ביניים ולא חייבים להמתיק, אפשר לשמרו בריא ומזין…

טיפים לעבודה עם חלבונים

  • אפשרו לחלבונים להגיע לטמפרטורת החדר, עדיף שלא להקפיא חלבונים אלא להשתמש בהם לפני שפג התוקף. אם מדובר בהקפצה למטרת הכנת מרנג, כדאי לחמם מעט את החלבונים בעזרת באן מרי על ידי ערבוב אינטנסיבי.
  • בתהליך ההקצפה של החלבונים, בדקו שלא נכנס שומן לקערה הפוגע בתהליך עצמו.
  • את הסוכר הלבן הוסיפו רק אחרי שנוצר כבר הקצף הלבן וחשוב להוסיפו בהדרגה. שימו לב שאתם לא מוסיפים סוכר יתר על המידה. כמות גבוהה מדי תפגע ביציבות של הקצף.
  • כדאי לשלב מעט מיץ לימון או חומץ בכדי לשמור על היציבות של הקצף.

 

קראו גם על: סדנת שמרים מקצועית

Whatsapp לחיוג מהיר